Fekete Kandalló
Fekete Kandalló
Fekete Kandalló

Fekete Dániel
Cserépkályha és kandalló építő mester

Minőségi kandallók és cserépkályhák tervezésével és kivitelezésével foglalkozom. A hosszú évek tapasztalata alapján a gyakorlatban jól bevált hazai gyártású öntvény vagy samott bélésű, illetve kiemelkedő minőségű, esztétikus francia öntöttvas tűztérbetéteket használok munkám során, így lehet a kandallók hatásfokát a maximumon kihasználni. A tűztérbetét a kandalló lelke, nélküle csak egy szép darab, ami nem a rendeltetését hivatott ellátni.

Így a hatásfoka akár a 80 % -ot is eléri, amivel egy 370 köbméteres helységet is fel lehet fűteni kevés tűzifa felhasználásával. A kandallók külső megjelenése is fontos számomra, ezért minőségi burkolóanyagokat használok, ami lehet márvány, mészkő, dísztégla, kályhacsempe, díszkő vagy amit megálmodott a kedves megrendelő. Keressen fel és találjuk ki együtt, milyen kandalló illik Önhöz a legjobban!

Fekete Kandalló

Termékek

Kandalló építés, Cserépkályha építés, kerti konyha építés az egész országban. Több tízéves szakmai múlttal a hátunk mögött, bátran állíthatjuk, hogy professzionális kiszolgálást tudunk nyújtani!
+36 70 263 33 94

A kandallók és a különböző fűtőberendezések helyes megtervezése és a megfelelő megépítése utáni legfontosabb feladat azok karbantartása. Ahhoz, hogy megóvjuk magunkat a kandallónk meghibásodásából fakadó kellemetlenségektől, nagy hangsúlyt kell fektetnünk kandallónk rendszeres karbantartására.

Mit okozhat a karbantartás hiánya?

Nagyon fontos a kandallónk rendszeres karbantartása, mert ennek hiányában komoly és veszélyes kellemetlenségek érhetnek bennünket. Egy olyan kandallónál, amelynél valamilyen okból kifolyólag nélkülözzük a karbantartást, megnőhet a füstmérgezés, a tűz, illetve a balesetek kockázata. Ha szerencsénk van, akkor az előzők helyett csak olyan meghibásodás lép fel a kandallónknál, ami javítással vagy cserével kiküszöbölhető, azonban pénztárcánk nem biztos, hogy hálás lesz.

Mire figyeljünk?

Ha azonban, oda tudunk figyelni néhány apróságra, csökkenthetjük a kandalló meghibásodásának lehetőségét, egyúttal növelhetjük a fűtőberendezés élettartamát is. Az egyik és talán legfontosabb ilyen apró dolog a kandalló tűztér rendszeres tisztítása. Ez a kandalló karbantartás olyan részfeladata, amelynek köszönhetően lényegesen csökkenthetjük meghibásodásnak kockázatát.

Karbantartás gyakorisága

A karbantartás gyakorisága elég változó. nagyon sok mindentől függ. Elsősorban a kandalló használatának intezitása és a hamutartály, hamufiók nagysága a meghatározó. Vannak kandalló, amit minden egyes begyújtás elótt ki kell tisztítani, azonban akadnak olyanok is, amikből elég mindössze heti egyszer eltávolítani a hamut.

Kéményseprés

A füstcső és a kémény tisztításánál jönnek képbe a kéményseprő szakemberek. Az ezekben felgyűlt koromlerakódást egy alapos kéménysepréssel távolíthatjuk el leghatékonyabban. Kéményseprést érdemes minden fűtési szezon előtt igényelni, ha biztosra szeretnénk menni a kandalló karbantartást illetően.