Fekete Kandalló
Fekete Kandalló
Fekete Kandalló

Fekete Dániel
Cserépkályha és kandalló építő mester

Minőségi kandallók és cserépkályhák tervezésével és kivitelezésével foglalkozom. A hosszú évek tapasztalata alapján a gyakorlatban jól bevált hazai gyártású öntvény vagy samott bélésű, illetve kiemelkedő minőségű, esztétikus francia öntöttvas tűztérbetéteket használok munkám során, így lehet a kandallók hatásfokát a maximumon kihasználni. A tűztérbetét a kandalló lelke, nélküle csak egy szép darab, ami nem a rendeltetését hivatott ellátni.

Így a hatásfoka akár a 80 % -ot is eléri, amivel egy 370 köbméteres helységet is fel lehet fűteni kevés tűzifa felhasználásával. A kandallók külső megjelenése is fontos számomra, ezért minőségi burkolóanyagokat használok, ami lehet márvány, mészkő, dísztégla, kályhacsempe, díszkő vagy amit megálmodott a kedves megrendelő. Keressen fel és találjuk ki együtt, milyen kandalló illik Önhöz a legjobban!

Fekete Kandalló

Termékek

Kandalló építés, Cserépkályha építés, kerti konyha építés az egész országban. Több tízéves szakmai múlttal a hátunk mögött, bátran állíthatjuk, hogy professzionális kiszolgálást tudunk nyújtani!
+36 70 263 33 94

Az egyre több tüzelőanyag megjelenésével sokan már közel sem a tűzifát részesítik előnyben, azonban jól teszik-e vajon? A következő írásunkban erre a kérdésre fogjuk keresni a választ.

Környezetkímélő a fával való fűtés?

Még mindig jó néhányan gondolják úgy, hogy a tűzifa használata egyáltalán nem vagy legalábbis nem elég környezetkímélő, de vajon igazuk van-e? Akik ezen a véleményen vannak és emiatt kerülik is a fával való fűtést valószínűleg arra alapozzák megállíptásukat, hogy a fák kivágása nagyon ártalmas a környezetünknek.

A tűzifa előnyei 

Nem szabad elfelejteni, hogy a tűzifa első nagyon előnyös tulajdonsága a megújuló képessgége, hiszen a fa egy megújuló energiaforrás, nyersanyag. A tűzifa égéséről érdemes tudni, hogy egyáltalán nem olyan káros a környezetünkre, mint amennyire elsőre tűnik. A fa égése során nem keletkezik több szén-dioxid, mint amennyi a fák és a növények természetes elkorhadása, elhalása során keletkezik. 

Fosszilis tüzelőanyagok

A fosszilis tüzelőanyagok környezetkímélő tulajdonságairól azonban sokkal kevesebbet lehet mesélni. A fosszilis tüzelőanyagok égése során rengeteg üvegházhatást okozó gáz szabadul fel, ezzel szemben a tűzifáról ez nem mondható el. Nem véletlen, hogy a szakemberek szerint a tűzifa és a fosszilis tüzelőanyagok károsanyag-kibocsátása gyakorlatilag összehasonlíthatatlan.

Óvjuk környezetünket!

Összegezve a leírtakat, ha védeni szeretnénk környezetünket, akkor a fosszilis tüzelőanyagokhoz képest a tűzifa szintekkel jobb megoldást nyújt. Óvjuk környezetünket!