Fekete Kandalló
Fekete Kandalló
Fekete Kandalló

Fekete Dániel
Cserépkályha és kandalló építő mester

Minőségi kandallók és cserépkályhák tervezésével és kivitelezésével foglalkozom. A hosszú évek tapasztalata alapján a gyakorlatban jól bevált hazai gyártású öntvény vagy samott bélésű, illetve kiemelkedő minőségű, esztétikus francia öntöttvas tűztérbetéteket használok munkám során, így lehet a kandallók hatásfokát a maximumon kihasználni. A tűztérbetét a kandalló lelke, nélküle csak egy szép darab, ami nem a rendeltetését hivatott ellátni.

Így a hatásfoka akár a 80 % -ot is eléri, amivel egy 370 köbméteres helységet is fel lehet fűteni kevés tűzifa felhasználásával. A kandallók külső megjelenése is fontos számomra, ezért minőségi burkolóanyagokat használok, ami lehet márvány, mészkő, dísztégla, kályhacsempe, díszkő vagy amit megálmodott a kedves megrendelő. Keressen fel és találjuk ki együtt, milyen kandalló illik Önhöz a legjobban!

Fekete Kandalló

Termékek

Kandalló építés, Cserépkályha építés, kerti konyha építés az egész országban. Több tízéves szakmai múlttal a hátunk mögött, bátran állíthatjuk, hogy professzionális kiszolgálást tudunk nyújtani!
+36 70 263 33 94

A falazott kályhákkal és kandallókkal egyre kevesebb és kevesebb háztartásban találkozhatunk, pedig ezek a fűtőberendezések számítanak a leghatékonyabbnak. Akkor mi az vajon mi az oka számuk csökkenésének?

A falazott kályhák és kandallók a leghatékonyabbak

Hőleadási és hőtartási értelemben a falazott kályhák és kandallók számítanak a leghatékonyabbnak az összes típus közül. Ez a tűzteret körülölelő nagyon tömör falazatnak köszönhető, mert alapanyaga remek hőelnyelő képességgel bír, ezentúl pedig hosszú ideig sugározza az elnyelt meleget a környezetének.

Speciális hőtárolás

A falazott kályhákat és kandallókat a még hatékonyabb és a még hosszabb ideig tartó hőtárolás és hőleadás érdekében még egy speciális hőtárolóval is ellátják a szakemberek. A speciális hótárolónak köszönhetően elég lehet csupán napi egyszer begyújtani a fűtőberendezésünket, s így is élvezhetjük egész nap a kályhánk vagy a kandallónk kellemes melegét.

Népszerűek a hűvösebb területeken

Ezen speciális tulajdonságaiknak köszönhetően a hűvösebb skandináv országokban, germán területeken, illetve Oroszországban örvendtek nagy népszerűségnek. Mivel ezek a berendezések szinte "bármivel" üzemelnek, így azokon a területeken is közkedveltté vált, ahol tűzifa hiányában csak gallyak és széna állt az emberek rendelkezésére. 

Néhány fontos tudnivaló

Ezek a kandalló- és kályhatípusok talán a legkevésbe pénztárcabarátok. A falazott kályhák és kandallók építése egyáltalán nem egyszerű, így nem is véletlen, hogy a szokásosnál egy kicsivel költségesebb. Ha azonban ez a plusz költség nem jelent gondot, akkor hosszútávon igen kifizetődő befektetésnek számít.