Fekete Kandalló
Fekete Kandalló
Fekete Kandalló

Fekete Dániel
Cserépkályha és kandalló építő mester

Minőségi kandallók és cserépkályhák tervezésével és kivitelezésével foglalkozom. A hosszú évek tapasztalata alapján a gyakorlatban jól bevált hazai gyártású öntvény vagy samott bélésű, illetve kiemelkedő minőségű, esztétikus francia öntöttvas tűztérbetéteket használok munkám során, így lehet a kandallók hatásfokát a maximumon kihasználni. A tűztérbetét a kandalló lelke, nélküle csak egy szép darab, ami nem a rendeltetését hivatott ellátni.

Így a hatásfoka akár a 80 % -ot is eléri, amivel egy 370 köbméteres helységet is fel lehet fűteni kevés tűzifa felhasználásával. A kandallók külső megjelenése is fontos számomra, ezért minőségi burkolóanyagokat használok, ami lehet márvány, mészkő, dísztégla, kályhacsempe, díszkő vagy amit megálmodott a kedves megrendelő. Keressen fel és találjuk ki együtt, milyen kandalló illik Önhöz a legjobban!

Fekete Kandalló

Termékek

Kandalló építés, Cserépkályha építés, kerti konyha építés az egész országban. Több tízéves szakmai múlttal a hátunk mögött, bátran állíthatjuk, hogy professzionális kiszolgálást tudunk nyújtani!
+36 70 263 33 94

Már a gyerekkori rajzaink zömén füstölő kéménnyel ábrázoljuk a házikókat, épületeket. Azonban a kémények feladata nem merül ki a füst kivezetésben. Vizsgáljuk meg közelebbről, hogy miért is olyan fontosak a kémények!

A kémények elsődleges feladata

Mindannyiunk számára egyértelmű, hogy a kémények elsődleges feladata az, hogy a különböző fűtőberendezésekben, példának okáért kandallókban keletkezett gázokat és füstöket eltávolítsa az épületből. Ezenkívül azonban van még egy nagyon fontos funkciója a kéményeknek.

A kémények másodlagos feladata

A kémények elsődleges funkcióján felül van még egy elhanyagolhatatlan feladatuk. A kémény segítségével kerül be a fűtőberendezésünk tűzterébe az égési levegő. 

A kémények három típusa

A kémények építési módszerüket tekintve három csoportba sorolhatók be: vannak a falazott, a szerelt és az előgyártott kémények. Napjainkban már csak az előgyártott és a szerelt kéményekkel találkozhatunk, a szakemberek ma már csupán ezzel a két típussal foglalkoznak.

A kéményeket érintő hatósági szabályok

A kémények építését komoly hatósági előírásokkal szabályozzák. Ha kémény építésbe vágnánk a fejszénket, a helyi kéményseprő hatósággal kell egyeztetnünk a tisztítóajtó helyének, illetve a füstcsövek átmérőjét és elhelyezését érintő kérdésekben.