Fekete Kandalló
Fekete Kandalló
Fekete Kandalló

Fekete Dániel
Cserépkályha és kandalló építő mester

Minőségi kandallók és cserépkályhák tervezésével és kivitelezésével foglalkozom. A hosszú évek tapasztalata alapján a gyakorlatban jól bevált hazai gyártású öntvény vagy samott bélésű, illetve kiemelkedő minőségű, esztétikus francia öntöttvas tűztérbetéteket használok munkám során, így lehet a kandallók hatásfokát a maximumon kihasználni. A tűztérbetét a kandalló lelke, nélküle csak egy szép darab, ami nem a rendeltetését hivatott ellátni.

Így a hatásfoka akár a 80 % -ot is eléri, amivel egy 370 köbméteres helységet is fel lehet fűteni kevés tűzifa felhasználásával. A kandallók külső megjelenése is fontos számomra, ezért minőségi burkolóanyagokat használok, ami lehet márvány, mészkő, dísztégla, kályhacsempe, díszkő vagy amit megálmodott a kedves megrendelő. Keressen fel és találjuk ki együtt, milyen kandalló illik Önhöz a legjobban!

Fekete Kandalló

Termékek

Kandalló építés, Cserépkályha építés, kerti konyha építés az egész országban. Több tízéves szakmai múlttal a hátunk mögött, bátran állíthatjuk, hogy professzionális kiszolgálást tudunk nyújtani!
+36 70 263 33 94

Egy kandalló begyújtása nem tűnik kihívásnak, azonban néha előfordul, hogy mégsem sikerül valamilyen okból kifolyólag. A következő sorokban a helyes és sikeres kandalló begyújtáshoz szeretnénk pár tippet, tanácsot adni.

A kémény melegítése

A sikeres és helyes kandalló begyújtás első lépése a kéményünk felmelegítése. Körülbelül 10 perc tüzelés csodákra képes. Javasoljuk, hogy a kezdeti tüzelésnél hagyjuk résnyire az ajtót. Ügyeljünk arra, hogy a falazott kémények esetén egy kicsival több időt kell szánnunk erre a lépésre. Ne felejtsük el, hogy a kandalló tűztér minden szabályozója nyitott állapotban legyen. 

Sikertelen próbálkozás

Ha a bagyújtásra szánt első próbálkozásunk nem bizonyult sikeresnek, akkor érdemes a kandallóajtót inkább bezárni. Várjuk meg, amíg a kéményen keresztül elhagyja a kandallót és a házat a füst, majd kezdje elölről a begyújtást.

Begyulladt a kandalló

Ha azt tapasztaljuk, hogy meggyulladt a tűz, várjuk meg, míg a tűzifa valóban begyullad, nem csak a felülete kapott lángra. A ténylegesen égő fa felülete már kissé szenes, fekete. Ez a pont nagyjából 5 perc tüzeléssel érhető el.

Utolsó lépés

A tűzifa rárakása előtt nyissuk ki lassan az ajtót. Tegyük rá a fát és ezt követően csukjuk be a kandalló ajtaját. A kandalló ekkor nem üzemmeleg, ezért érdemes még egy rövid ideig, körülbelül 15 percig nyitott levegőszabályzókkal égetni a tüzet a kandallóban.