Fekete Kandalló
Fekete Kandalló
Fekete Kandalló

Fekete Dániel
Cserépkályha és kandalló építő mester

Minőségi kandallók és cserépkályhák tervezésével és kivitelezésével foglalkozom. A hosszú évek tapasztalata alapján a gyakorlatban jól bevált hazai gyártású öntvény vagy samott bélésű, illetve kiemelkedő minőségű, esztétikus francia öntöttvas tűztérbetéteket használok munkám során, így lehet a kandallók hatásfokát a maximumon kihasználni. A tűztérbetét a kandalló lelke, nélküle csak egy szép darab, ami nem a rendeltetését hivatott ellátni.

Így a hatásfoka akár a 80 % -ot is eléri, amivel egy 370 köbméteres helységet is fel lehet fűteni kevés tűzifa felhasználásával. A kandallók külső megjelenése is fontos számomra, ezért minőségi burkolóanyagokat használok, ami lehet márvány, mészkő, dísztégla, kályhacsempe, díszkő vagy amit megálmodott a kedves megrendelő. Keressen fel és találjuk ki együtt, milyen kandalló illik Önhöz a legjobban!

Fekete Kandalló

Termékek

Kandalló építés, Cserépkályha építés, kerti konyha építés az egész országban. Több tízéves szakmai múlttal a hátunk mögött, bátran állíthatjuk, hogy professzionális kiszolgálást tudunk nyújtani!
+36 70 263 33 94

Sok-sok szempontra figyelnünk kell minden kandalló esetén, nincs ez másképp a vízteres tűztérnél vagy vízteres kandallónál sem. A következőkben a legfontosabb szempontok vizsgáljuk meg.

A megfelelő teljesítményű kandalló

Nagyon fontos megvizsgáltatnunk egy szakemberrel lakásunk vagy házunk hőveszteségi mutatóját annak érdekében, hogy a megfelelő teljesítményű vízteres kandalló kerüljön be az otthonunkba. Ez a lépés elkerülhetetlen, mert ha nem a körülményekhez legjobban illő kandallót választjuk, a későbbiekben gondot jelenthet számunka, komoly idő- és pénzveszteség érhet minket. 

Fontos a jó szellőztetés

A következő elkerülhetetlen pont a szellőztetés. A kandallók legtöbbjénél elkerülhetetlen a jó szellőzés, kiváltképp a vízteres kandallók estében. Az üzemelés teljes ideje alatt biztosítanunk kell a megfelelő szellőztetést a rendszer egészének. 

Szénnel is működő vízteres kandalló

Amennyiben a vízteres kandallónk a tűzifán kívül szénnel is működtethető újabb szempontot is figyelembe kell vennünk. Figyelnünk kell arra, hogy ne égessünk magas sulfur tartalmú szenet, ezenkívül körültekintőnek kell lennünk a szén tárolásánál is annak érdekében, hogy a tüzelőanyagunk ne nedvesedjen be.

A tűzifa helyes tárolása

Nemcsak a szén esetében kell figyelnünk annak szakszerű tárolására. A tűzifánál is ügyeljünk arra, hogy ne tartsuk nedves vagy párás helyen azt. Érdemes azonban arra is figyelni, hogy a tüzelőanyagunk minimum 1, de inkább 2 éves legyen, illetve törekedjünk arra, hogy nedvességtartalma ne haladja meg 20 százalékot.