Fekete Kandalló
Fekete Kandalló
Fekete Kandalló

Fekete Dániel
Cserépkályha és kandalló építő mester

Minőségi kandallók és cserépkályhák tervezésével és kivitelezésével foglalkozom. A hosszú évek tapasztalata alapján a gyakorlatban jól bevált hazai gyártású öntvény vagy samott bélésű, illetve kiemelkedő minőségű, esztétikus francia öntöttvas tűztérbetéteket használok munkám során, így lehet a kandallók hatásfokát a maximumon kihasználni. A tűztérbetét a kandalló lelke, nélküle csak egy szép darab, ami nem a rendeltetését hivatott ellátni.

Így a hatásfoka akár a 80 % -ot is eléri, amivel egy 370 köbméteres helységet is fel lehet fűteni kevés tűzifa felhasználásával. A kandallók külső megjelenése is fontos számomra, ezért minőségi burkolóanyagokat használok, ami lehet márvány, mészkő, dísztégla, kályhacsempe, díszkő vagy amit megálmodott a kedves megrendelő. Keressen fel és találjuk ki együtt, milyen kandalló illik Önhöz a legjobban!

Fekete Kandalló

Termékek

Kandalló építés, Cserépkályha építés, kerti konyha építés az egész országban. Több tízéves szakmai múlttal a hátunk mögött, bátran állíthatjuk, hogy professzionális kiszolgálást tudunk nyújtani!
+36 70 263 33 94

Nem kell igazán bonyolult szerkezetekre gondolnunk, még kandallók esetében sem, hogy olyan kifejezésekkel találkozzunk, amelyek teljesen ismeretlenek lehetnek a számunkra. Holott talán egyszerűen megérthető lenne funkciójuk. Érdemes tájékozódni, hogy egy kandalló lehetőségei között magabiztosabban válasszuk ki a szükséges és kívánt paramétereket.

A tűztér belseje

A samott-vermikulit bélés modern lemez-tűzterek esetében használatos. Ez megvédi a tűzteret a túlságosan magas hőmérséklettől, s így megnöveli annak időtállóságát.


A folytonégő kandalló, tűztér nagy hatásfokkal rendelkezik. A folytonégés tulajdonképpen egy funkció, amely úgynevezett folytonégő kandallóbetéttel valósítható meg. Az égés késleltetésével ezen tűzterek és kandallók számára lehetséges, hogy 8-10 órán át olyan állapotban tartsák a parazsat, hogy arról a tűz újbóli begyújtás nélkül is feléleszthető legyen. A folytonégő kandalló lassú, takarékos és egyenletes égéssel, fűtéssel szolgál.

Több szoba, egy kandalló

A konvekciós burkolat nem más, mint egy lemezköpeny, amely a tűzteret határolja kívülről. Néhány centiméteres légrés húzódik meg a tűztér és a konvekciós burkolat közt. Alkalmazásával a kandallóbetét ahelyett, hogy erős hősugárzással fűtene, egyenletesen fűti fel a burkolat levegőjét. A felmelegített levegő a burkolat alól felfelé áramlik, s a konvekciós levegőáramlást kialakításával a hidegebb levegő kerül a helyére, eközben a burkolat tetején a meleg levegőt kivezeti a berendezés. A konvekciós hő így a kandalló felől más szobákba is juttatható, ilyen módon több szoba fűthető.

Modern épület, modern rendszer a kandallóhoz

A külsőlevegő-csatlakozás lehetővé teszi, hogy a tűzteret külső, friss levegőforráshoz kössük. A ma érvényes jogi szabályozás szerint kötelező eleme a kandallóbetétnek az új építésű házak esetében.

A tűztér és a kémény is hosszabban megtarthatja a hőt

A huzatszabályzó pillangószelep alkalmazásával a kandalló felfelé áramló füstgázának útját akadályozhatjuk, ez fojtott égést eredményez. Emiatt az égés intenzitása szabályozható lesz, s ez jobb hatásfokot eredményez. A pillangószelep korong alakú, a füstcsőben található meg, s egyszerűen szabályozható egy kar segítségével. Kialakítása miatt a teljesen lezárt beállításnál sem záródik el teljesen a füst útja, mert a tűztér füstcsonkjában elhelyezkedő huzatszabályzó szelep 80%-os mértékben zárja el a füstcsonkot. Növelhetővé válik az égés idejének hossza, de a meleg levegő is hosszabb ideig marad a kéményben.