Fekete Kandalló
Fekete Kandalló
Fekete Kandalló

Fekete Dániel
Cserépkályha és kandalló építő mester

Minőségi kandallók és cserépkályhák tervezésével és kivitelezésével foglalkozom. A hosszú évek tapasztalata alapján a gyakorlatban jól bevált hazai gyártású öntvény vagy samott bélésű, illetve kiemelkedő minőségű, esztétikus francia öntöttvas tűztérbetéteket használok munkám során, így lehet a kandallók hatásfokát a maximumon kihasználni. A tűztérbetét a kandalló lelke, nélküle csak egy szép darab, ami nem a rendeltetését hivatott ellátni.

Így a hatásfoka akár a 80 % -ot is eléri, amivel egy 370 köbméteres helységet is fel lehet fűteni kevés tűzifa felhasználásával. A kandallók külső megjelenése is fontos számomra, ezért minőségi burkolóanyagokat használok, ami lehet márvány, mészkő, dísztégla, kályhacsempe, díszkő vagy amit megálmodott a kedves megrendelő. Keressen fel és találjuk ki együtt, milyen kandalló illik Önhöz a legjobban!

Fekete Kandalló

Termékek

Kandalló építés, Cserépkályha építés, kerti konyha építés az egész országban. Több tízéves szakmai múlttal a hátunk mögött, bátran állíthatjuk, hogy professzionális kiszolgálást tudunk nyújtani!
+36 70 263 33 94

Az építkezés során sok kérdés merülhet fel, ezek között az is, hogy mikorra időzítsük a kandalló megépítését? Ha már a házban lakunk, mi a jó megoldás? A kandalló megépítése legyen az első, vagy esetleg az utolsó lépés, ha otthonunk építését tervezzük?

A legjobb időszak a kandalló építésére

A kandalló építésének a legjobb ideje az az állapot, amikor az építési fázisok közt járunk. Tehát, amikor már befejeződött a burkolás és a vakolás, viszont még nem festettük ki a házat.

Burkolat a kandalló szempontjából

Azon a területen, ahová a kandallót elhelyezni, megépíteni kívánjuk, érdemes a padlót leburkolni, így nem lesz rá szükség, hogy a kandalló megépítése után a tűztér, a fűtőtest alakjához mérten toldom-foldom módon fejezzük be a padló munkálatait. Ezzel egy sok idegességet okozó problémát előzhetünk meg.

Parkettárra kandalló?

Amennyiben burkolatként parketta szolgál a kandalló majdani területén, javasolt a lakkozást és a csiszolást a kandalló építése utáni időre tolni, hogy az esetleges rétegsérülésektől is megóvjuk újdonsült padlónkat.

Mi legyen, ha már kész házba építenénk kandallót?

Abban az esetben, ha már lakott terek, szobák kerülnek szóba a kandalló megépülésének helyeként, mindenképpen fontos a védőszőnyegek és fóliák alkalmazása. A védelem minél alaposabb felépítésével az utólagos javítások számát minimalizálhatjuk, így érdemes odafigyelni, hogy valóban alaposak legyünk. Keresse fel a kandalló építésében járatos szakemberét, aki bármelyik kérdésben pontos eligazítást, tervezési segítséget tud nyújtani Önnek!