Fekete Kandalló
Fekete Kandalló
Fekete Kandalló

Fekete Dániel
Cserépkályha és kandalló építő mester

Minőségi kandallók és cserépkályhák tervezésével és kivitelezésével foglalkozom. A hosszú évek tapasztalata alapján a gyakorlatban jól bevált hazai gyártású öntvény vagy samott bélésű, illetve kiemelkedő minőségű, esztétikus francia öntöttvas tűztérbetéteket használok munkám során, így lehet a kandallók hatásfokát a maximumon kihasználni. A tűztérbetét a kandalló lelke, nélküle csak egy szép darab, ami nem a rendeltetését hivatott ellátni.

Így a hatásfoka akár a 80 % -ot is eléri, amivel egy 370 köbméteres helységet is fel lehet fűteni kevés tűzifa felhasználásával. A kandallók külső megjelenése is fontos számomra, ezért minőségi burkolóanyagokat használok, ami lehet márvány, mészkő, dísztégla, kályhacsempe, díszkő vagy amit megálmodott a kedves megrendelő. Keressen fel és találjuk ki együtt, milyen kandalló illik Önhöz a legjobban!

Fekete Kandalló

Termékek

Kandalló építés, Cserépkályha építés, kerti konyha építés az egész országban. Több tízéves szakmai múlttal a hátunk mögött, bátran állíthatjuk, hogy professzionális kiszolgálást tudunk nyújtani!
+36 70 263 33 94

Kandallók típusait illetően már írtuk, hogy a tüzelőanyag alapján is több fajta kandallót különböztethetünk meg. Most a fatüzelésű kandallóra koncentrálva vizsgáljuk meg azt, mivel érdemes, mivel jó fűteni. A kandalló hatásfokát, működését, időtállóságát is befolyásolhatja, mivel gyújtunk be.

Fűthetek más anyagot alkalmazva a kandallóval?

A fatüzelésű kandalló esetében a fán kívül semmilyen tüzelőanyagot ne használjunk! Kialakítása, műszaki tulajdonságai miatt optimális a fával történő fűtésre, de csak arra. Az egyéb tüzelőanyagok égetésével ugyanis kockázatnak tesszük ki a kandallónkat, és ez annak amortizációjához, meghibásodásához vezethet.

A kandalló fűtése fával

A kandalló fűtéséhez olyan keményfát alkalmazzunk, amely száraz (ilyen például a bükk, a tölgy, az akác, a gyertyán, a kőris, az éger, vagy a gyümölcsfák). Hogy a fahasábokat milyen méretre vágjuk és hasítsuk, függ a tűztér méretétől, tulajdonságaitól. A fahasábokat mindenesetre körülbelül 30-60 cm hosszúra érdemes fűrészelni.

Száraz keményfák a kandallóban

Ezek a fák hosszú időn át, egyenletes lánggal égnek, valamint nagyobb fűtőértékkel rendelkeznek a puhafákkal szemben. A tűzifa fűtőértéke annak szárazságával áll egyenes arányosságban. Tehát a legjobb, ha 1-2 éve kivágott fát használunk a fűtéshez.

Hol tároljuk a kandallóba szánt tűzifát?

A kandalló tüzelőanyagát nagyon fontos, hogy száraz térben tartsuk. Lényeges, hogy odafigyeljünk a fűtőanyag választásánál, hiszen a nem megfelelő tüzelőanyag használata közben a kandallóbetét üvege kormolódni fog, sőt a kéményben lerakódások keletkeznek, ez pedig komoly kárt okozhat.