Fekete Kandalló
Fekete Kandalló
Fekete Kandalló

Fekete Dániel
Cserépkályha és kandalló építő mester

Minőségi kandallók és cserépkályhák tervezésével és kivitelezésével foglalkozom. A hosszú évek tapasztalata alapján a gyakorlatban jól bevált hazai gyártású öntvény vagy samott bélésű, illetve kiemelkedő minőségű, esztétikus francia öntöttvas tűztérbetéteket használok munkám során, így lehet a kandallók hatásfokát a maximumon kihasználni. A tűztérbetét a kandalló lelke, nélküle csak egy szép darab, ami nem a rendeltetését hivatott ellátni.

Így a hatásfoka akár a 80 % -ot is eléri, amivel egy 370 köbméteres helységet is fel lehet fűteni kevés tűzifa felhasználásával. A kandallók külső megjelenése is fontos számomra, ezért minőségi burkolóanyagokat használok, ami lehet márvány, mészkő, dísztégla, kályhacsempe, díszkő vagy amit megálmodott a kedves megrendelő. Keressen fel és találjuk ki együtt, milyen kandalló illik Önhöz a legjobban!

Fekete Kandalló

Termékek

Kandalló építés, Cserépkályha építés, kerti konyha építés az egész országban. Több tízéves szakmai múlttal a hátunk mögött, bátran állíthatjuk, hogy professzionális kiszolgálást tudunk nyújtani!
+36 70 263 33 94

Amikor építkezésnél, vagy egy kandalló beépítésénél felmerül ez a kérdés, sok szempont vezérelheti a döntésünket. Azonban számos műszaki, fűtéstechnikai alapvetést is figyelembe kell vennünk, amelyek nagyban meghatározzák a lehetőségeket.

Kandalló és kémény

A kandalló elhelyezése, és a hozzá tartozó kandallóburkolat megépítésének módja olyan folyamat, amely a kémény tulajdonságai, így elhelyezkedése által erősen behatárolt. A kandalló elhelyezése lehetséges pontosan a kémény elé, illetve a kémény tengelyének közepéről legfeljebb 30-40 cm-re.

És, ha a kandalló kéményének csöve kiugrik a falból?

Ha a fal síkjából kiemelkedik a kémény, és ha a kandallóburkolatot a fallal párhozamosan építenénk fel, abban az esetben a kandalló mélységét befolyásolja ez a tényező: a kandalló mélysége nagyobb lesz, éppen annyival, amekkora a kémény faltól való eltérésének mértéke.

A kémény kiugrásának használata: helytakarékosság kandallóval

A kémény kiugrásának oldalára is elhelyezhetjük a kandallót, így a kandallóburkolat gyakorlatilag a kéményre is kerül, s ezzel helyet spórolhatunk.

Sarokba épített kandalló

A kandalló elhelyezése lehetséges a sarokban is. Külön típus létezik a kandallók között erre: sarokba terített, valamint sarokba tolt kandallók. A kandalló egyébként kerülhet a szoba közepére is – nyilván ezt is a megfelelő kémény teszi lehetővé, és persze olyan példát is ismerünk, ahol két helyiség között épült meg a kandalló.