Fekete Kandalló
Fekete Kandalló
Fekete Kandalló

Fekete Dániel
Cserépkályha és kandalló építő mester

Minőségi kandallók és cserépkályhák tervezésével és kivitelezésével foglalkozom. A hosszú évek tapasztalata alapján a gyakorlatban jól bevált hazai gyártású öntvény vagy samott bélésű, illetve kiemelkedő minőségű, esztétikus francia öntöttvas tűztérbetéteket használok munkám során, így lehet a kandallók hatásfokát a maximumon kihasználni. A tűztérbetét a kandalló lelke, nélküle csak egy szép darab, ami nem a rendeltetését hivatott ellátni.

Így a hatásfoka akár a 80 % -ot is eléri, amivel egy 370 köbméteres helységet is fel lehet fűteni kevés tűzifa felhasználásával. A kandallók külső megjelenése is fontos számomra, ezért minőségi burkolóanyagokat használok, ami lehet márvány, mészkő, dísztégla, kályhacsempe, díszkő vagy amit megálmodott a kedves megrendelő. Keressen fel és találjuk ki együtt, milyen kandalló illik Önhöz a legjobban!

Fekete Kandalló

Termékek

Kandalló építés, Cserépkályha építés, kerti konyha építés az egész országban. Több tízéves szakmai múlttal a hátunk mögött, bátran állíthatjuk, hogy professzionális kiszolgálást tudunk nyújtani!
+36 70 263 33 94

Avagy mire figyeljünk választáskor? Milyen tudás birtokában hozhatjuk meg a jó döntést? Folytatás.

Milyenek a házunk adottságai?

Az igényeinkkel, ha már tisztában vagyunk, második szempont, hogy vegyük figyelembe az épületünk igényeit is, ugyanis döntően ezek a tényezők befolyásolják meghatározóan azt, hogy milyen típus használata lesz majd biztonságos otthonunkban.
Elsősorban a már említett levegőutánpótlás jelenti az egyik legnagyobb problémát. Amennyiben az helyzet áll fenn, hogy a konyha, az étkező, a nappali (és ezzel a kandalló) egy légtérbe kerül, abban az esetben még mi is fokozzuk a problémát. Hiszen ezáltal mesterségesen gátoljuk a kémény munkáját:

 • konyhai páraelszívó használatával
 • a központi porszívóval
 • a ventilátoros mellékhelyiség-szellőztetéssel
 • a központi szellőztető berendezéssel

Így ugyanezzel a hatással csökken majd a megfelelő kéményhatás létrejöttének lehetősége.

Ha ezek közül bármelyik működik a lakásban, a legcélszerűbb olyan kandallót választani, amely teljesen zárt a lakás felé. Kevés típus létezik ebből a fajtából, viszont ezek mellett tökéletes biztonságban tudhatjuk családunkat.

Ezen felül viszont oda kell figyelni még pár dologra:

 1. Nem elég, ha a kandalló csupán az elsődleges levegőt fogadja kintről. Ha a másodlagos levegő a lakásból érkezik, az több szempontból is szerencsétlen megoldás. Mert
  - először is sérül a légtömörség a lakás felé,
  - másodszor pedig az üveg felett beszívott másodlagos levegő általában szabályozatlan, ami további problémákat vethet fel.
  (A készülék hatásfoka nagymértékben csökken, illetve erős kitettségünk lesz a kéményben uralkodó, esetlegesen túl magas huzatnak.)
 2. Az ún. látványkandallók, amelyek meglepően nagy, változatos geometriájú, esetleg feltolható üvegajtóval bírnak, mindig kevésbé zártak. Ez teljesen érthető, hiszen ekkora, ilyen formájú, több irányban mozgó ajtót szigetelni nem szerencsés, drága és nehezen megoldható. Ebben a kategóriában fehér holló a légtömörség.
 3. Mindenképpen szerencsés, ha a készülék az elsődleges levegő mellé másodlagost és esetlegesen harmadlagost is fogad. Fontos, hogy ezek mindegyike szabályozott legyen, a későbbi hatásfokcsökkenés vagy készülékkárosodás miatt.