Fekete Kandalló

Tudástár

E-kandallókról bővebben

Az elmúlt 10-15 évben, a többi elektronikai berendezéshez hasonlóan, az elektromos kandallók is egyre kedvezőbb áron váltak kaphatóvá. Az alapverziók relatív olcsók, és egy panellakásban vagy egy kis tetőtéri szobában, de egy hivatalos irodahelyiségben is igazi tűzhely varázsát képesek kelteni.

Bővebben...

Kemencék története

Ki hinné, hogy a kemence múltja egybeesik azzal, amikor az ősember felfedezte, hogy a hús sokkal ízletesebb, ha azt előtte a tűzben megsüti? Pedig így igaz! Már a barlangban élő őseink is igen nagy becsben tartották a tüzet. Tudták, hogy ez nem csak meleget ad, de fényt hoz a sötétségbe, és az étel is sokkal finomabb sütve, vagy főzve. Tudták, hogy nem csak az ételt, hanem az életet is jobbá teszi.

Bővebben...

Füstmentes kandalló teraszra, kertbe

A füstmentes kandalló valódi kandalló, valódi tűzzel, viszont kémény, füst és káros anyag kibocsátás nélkül. Akár teraszra, kertbe, nyaralóba vagy a nappaliba, ahol a kémény hiánya miatt nincs lehetőség hagyományos kandalló vagy cserépkályha beépítésére.

Bővebben...

Miért jó a kerti kemence?

Vidéket, de akár a városokat is járva egyre több szép kertbe botlunk. Ha az alap megvan, bővítsük hasznos és a szemnek is tetszetős kerti berendezéssel körletünket, mondjuk egy kerti kemencével.

Bővebben...